top of page

Tervetuloa hygieniapassitestiin

 

Tule hyvissä ajoin paikalle! Ota mukaan henkilöllisyystodistus ja sininen kuulakärkikynä.
 

Testin jälkeen käydään läpi oikeat vastaukset.

Maksuohjeet

Vahvistat paikkasi maksamalla testin sivustolla https://holvi.com/shop/hygieniapassi/

Testin normaalihinta on 41,4 €.


Apin latauslinkit löytyvät Hygiksen kotisivuilta: www.hygis.fi

Testiväittämät

Osaamistesti koostuu 40:stä oikein/väärin väittämästä. Väittämät koskevat eri elintarvikehygienian osa-alueita. Väittämät on rakennettu siten, että testi edellyttää jokaisen väittämän huolellista lukemista ja vastauksen miettimistä elintarvikehygieeniseltä kannalta elintarvikehuoneistossa tapahtuvassa toiminnassa.

Jokaiseen väittämään ei löydy oikeaa vastausta lainsäädännöstä tai tietystä määräyksestä, vaan vastaukset voivat perustua myös esim. hyviin hygieenisiin käytäntöihin. Näin ollen osassa väittämiä ei ole absoluuttista totuutta olemassa, mutta toinen vastaus on selkeästi elintarvikehygieeniseltä kannalta parempi vaihtoehto kuin toinen. Tätä osaamista ja ymmärrystä testissä haetaan, sitä tarvitaan myös käytännön työskentelyssä.


Testin suorittaminen
  • Testiin osallistuja merkitsee rastin "oikein" tai "väärin" ruutuun sen mukaan onko hän samaa vai eri mieltä väittämän kanssa.

  • Vastausmerkinnät tehdään Eviran testilomakkeelle muun värisellä kuin mustalla kuulakärkikynällä tai muulla vastaavalla välineellä, jolla varmistetaan, ettei tuloksia voi muuttaa jälkikäteen ja että alkuperäinen testilomake arkistoidaan määräysten mukaan.

  • Läpäistäkseen testin pisteitä on saatava vähintään 34/40. Oikeasta vastauksesta saa yhden pisteen, virheellisistä vastauksista ei saa miinuspisteitä, joten vielä kuudella virheellisellä vastauksella läpäisee testin. Tyhjäksi jätetty vastausruutu tai epäselvästi tehty vastausmerkintä (josta osaamistestaaja ei saa selvää kumpaa vaihtoehtoa vastaaja tarkoittaa) tulkitaan virheelliseksi vastaukseksi.

 
Testilomakkeen palauttaminen ja henkilöllisyyden tarkastaminen 

 

Testiajan loputtua osaamistestaaja ottaa vastaan testilomakkeet ja tarkastaa samalla testattavien henkilöiden henkilöllisyydet. Testiin osallistuvalla tulee olla mukana virallinen henkilöllisyystodistus testitilaisuudessa, kuten kuvallinen poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti, mopokortti tai suomalainen kuvallinen Kela-kortti.

Testin uusiminen

Seuraavat testipaikat ja -ajat näet Hygiksen kotisivuilta www.hygis.fi. Vuonna 2017 Hygis-apin ladanneista 97 % on päässyt läpi testistä ensimmäisellä yrittämällä.


HYGIENIAPASSI
 

Saat hygieniapassin ja todistuksen ilmoittamaasi osoitteeseen postitse kuukauden sisään.

>>takaisin

bottom of page