top of page

Hygiksen vinkkejä työnhakuun

Ole kekseliäs ja rohkea

 

Mitä tulee ensiksi mieleen? Lähteä Jumboon ja käydä liikkeet järjestyksessä läpi? Lähettää hakemus tuttujen pikaruokapaikkojen ja tuntemiesi brändien liikkeisiin? Älä tuhlaa aikaa siihen, sillä sinulla on tuhansia kilpailijoita. 

Hyödynnä uusi osaamisesi! Hygieniapassin omaavat voivat työskennellä kahviloissa, ravintoloissa, pikaruokaravintoissa, suurkeittiöissä, elintarvikemyymälöissä, leipomoissa ja elintarvikkeita valmistavissa tehtaissa. Etsi itse piilotyöpaikka. Mitä pienempi ja tuntemattomampi toimija, sitä vähemmän he saavat hakemuksia. Nyt google sauhuamaan. Myös Fonectan Finder on hyvä lähde. 

Ethän kuitenkaan pommita yrityksiä sähköpostilla. Soita, ja kysy työtarpeesta. Mikäli koet luurikammoa, käy itse paikanpäällä. Et aina välttämättä tavoita oikeaa henkilöä, mutta printtaa mukaan työhakemus, jonka voit jättää toimistolle, kts. malli. Tämän jälkeen on ok soittaa yritykseen tyyliin "Liisa Virtanen tässä, hei. Olen etsimässä kesätöitä ja kävinkin jo yrityksessänne jättämässä hakemukseni. Olisiko teillä tarvetta kesätyöntekijälle kesä- ja heinäkuuksi?"

Seuraatko jo seuraavia lähteitä?

https://twitter.com/kesaduuni

https://www.facebook.com/vastuullinenkesaduuni/

Duunitorilta löytyi 732 avointa työpaikkaa (17.1.2017) hygieniapassin omaaville!

Mikäli olet alle 18-vuotias, etkä välitä työskennellä koko kesää, voit ehdottaa työnantajalle myös kesätyösetelin hyödyntämistä. Esim. vantaalaisten nuorten kohdalla tämä kustantaa työnantajalle ainoastaan 150 euroa + henkilösivukulut. Työnantaja maksaa sinulle 450 € kahden viikon työstä ja saa kaupungilta palautuksena 300 euroa. 

Lue lisää myös Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelupaikoista. 

>>Palaa etusivulle

bottom of page